Dagje ziekenhuis

Influenza

Ik werd geroepen afgelopen nacht, uur of 5 moet het zijn geweest door Roberto. Hij had het benauwd en toen ik beneden kwam zag ik dat zijn gezicht grauw was. Ik heb dus de telefoon gepakt en de doktersdienst gebeld, hij liep rond alsof hij pijn op de borst had en benauwd en hij hijgde dat hij geen lucht kreeg.

Ik heb dit alles doorgegeven, ze stuurden een ambulance. Menens dus ! Hij werd onderzocht, hij had te weinig zuurstof in zijn bloed, kreeg weer een benauwdheidsaanval nadat hij naar het toilet was geweest. Dit was genoeg volgens de ambulancebroeders, hij ging mee naar het ziekenhuis.
Ik heb mij aangekleed en ben er achteraan gereden, ik ben nog nooit zo blij geweest dat ik toch voor mijn rijbewijs ben gegaan, heb er nu echt baat van.

In het umcg aangekomen lag hij in kamer 1, ze hadden hem al prednison gegeven, nog een pufje en hij hing aan het zuurstof met zo’n maskertje op mond en neus. Helaas werkte het voor geen meter, hij moest naar toilet en bezweek bijna … onder het oog van de broeders, die helaas allemaal in opleiding waren. 8 uur later, de uitslag van de test was binnen, hij heeft COPD en influenza, geen goede combinatie. Er was helaas geen plek in het umcg, hij moest apart liggen, dus werd er rondgebeld of er een ziekenhuis in de buurt nog een plek had, het werd het Martini Ziekenhuis Groningen, prima, ook dichtbij. Roberto werd in de ambulance van de ene naar het andere ziekenhuis vervoerd, ik ben in die tijd eerst naar huis gegaan.

Thuis gekomen heb ik eerst zijn spullen gepakt, even rustig gaan liggen totdat mijn ogen geen pijn meer deden. Een banaan en een broodje bapao gegeten en toen naar het Martini gereden. Daar lag hij alleen op een kamer met een gordijn om hem heen, er hing een veiligheidswaarschuwing aan de deur, blauwe kleding en een mondkapje dragen, behalve familie en bezoekers.

Uren met hem gepraat  en toen het tijd was voor hem om te eten naar huis gegaan via de winkel, ik heb nu dus weer eten in huis, alles was leeg na 2 weken ziek zijn. Nu even tijd voor mijzelf, ik ben helaas ook nog niet van de griep genezen, is echt hardnekkig deze keer.  Dus op tijd naar bed, zaterdag of niet.

Eng is het, straks overleefd hij een hersentumor ( please) en sterft hij omdat zijn longen vollopen met slijm of beide, wat een verschrikkelijk lot  staat ons te wachten 🙁

--- Laat een bericht achter ---