Gewichtsconsulent bezocht

Afgelopen woensdag heb ik een gewichtsconsulent bezocht. Ik merk namelijk dat ik meer aankom dan de bedoeling is, vooral sinds de overgang is begonnen.  Na wat enthousiaste verhalen van vooral collega’s en op Facebook naar een consulent van Weight Change gegaan.

 Je begint met het maken van een afspraak voor een kennismakingsgesprek, hierin bespreek je zoal wat je wensen en plannen zijn, ook zie je over je verzekering dit dekt of dat je het zelf moet betalen. Mijn verzekering, Menzis Basis Plus pakket, dekt dit helaas niet.
Een voedingsadvies aanvragen, kost ongeveer 50 euro. Losse weegmomenten kosten je 10 euro per keer en een consult van 30 minuten kost je 25 euro. Tot zover het kostenplaatje,
meer informatie vind je op de site.

Perfect figuur

 

Mijn ervaring, ik vond het een prettig gesprek. Je hebt het gevoel dat ze de tijd voor je neemt, kijkt je aan tijdens het praten en luistert naar je. Aangezien ik een schildklier patiënt ben (te trage schildklier) en ook nog eens in de overgang ben gekomen, is mijn stofwisseling zo traag als een slak op een droge weg.

Het begin is gemaakt, ik houd een week bij wat ik eet. Dat is voor mij al een hele opgave, ik mag graag alles noteren hoor, daar niet van, maar een lijstje zien van wat ik naar binnen werk op een dag, is soms wel confronterend.

  • Gisteren bijvoorbeeld:
    Ontbijt:  1 glas water, 1 kop koffie met poedermelk en een kom Brinta met een lepeltje rietsuiker
  • tussendoor: een appel, een flesje water
  • Middageten: een bolletje met kalkoenfilet en margarine
  • tussendoor: 2 granenkoekjes en veel koffie, 5 kopjes met poedermelk
  • Avondeten: 1 aardappel, 2 scheppen bloemkool met een groentesausje en 1 stuks rosbief
  • tussendoor: koffie 3 kopjes met poedermelk
  • Avond: 1 glas witte wijn

Ben ik nou gek, of is het gewoon niet zoveel ?
Volgens mijn collega eet ik te weinig en kom ik daarom aan. Ik weet het niet, dit verhaal krijgt vast en zeker een vervolg. Ik ben reuze benieuwd of  ik daadwerkelijk iets ga afvallen. Ik houd je op de hoogte.

Weight Change bevindt zich in het noorden van Nederland in Kolham (Groningen)
Adresgegevens:

Sandra Wiegman
Gewichtsconsulent

W.A. Scholtenslaan 15
9615 TG Kolham
0598-372634
06-25428379
info@weightchange.nl

--- Laat een bericht achter ---