Marie Kondo – Opgeruimd !

pagina
Pagina van het boek van Marie Kondo, Opgeruimd

De afgelopen maand heb ik het boek “Opgeuimd, van Marie Kondo gelezen en hoewel ik het niet helemaal met de inhoud eens ben, heeft het mij wel aan het opruimen gekregen door anders tegen mijn spullen aan te kijken. Raar.

Ik was ooit, nu niet zo heel erg meer, tijdgebrek, een verwoed lezer en alles wat ik ooit gelezen had, een steeds groter wordende stapel boeken sleepte ik braaf van het ene huis naar het andere, totdat ik dit boek uit las.

Ik begon alle boeken te verzamelen die ik in huis had, legde ze op een stapel en bekeek ze één voor één. Die heb ik al gelezen, ga ik dat nog eens doen of heeft het andere waarde … ja, dan mag het blijven, nee, dan verdween het op de weg-stapel en warempel … ik heb na een middagje relaxed uitzoeken nog maar een klein stapeltje over, de rest heeft een andere bestemming gekregen.

Tijdens het uitzoeken van mijn boeken kwam ik ook veel tijdschriften tegen, die zijn ook allemaal weg, ze zijn gelezen en ik kijk er nooit weer in. Zo deed ik hetzelfde met mijn kleding, draag ik het nog ? , wil ik het nog dragen ? ja dan mag het blijven, nee dan gaat het in een grote zak naar de kledingcontainer.

De keuken was aan de beurt, ik had zoveel kopjes, steeds weer nieuwe erbij gekocht en niets weggegooid, tenzij het stuk was, ik heb nu nog 4 van elk. De kast is zo lekker leeg en ik mis ze niet eens.

Ik kan uitgebreid verder gaan, maar ik denk dat je begrijpt dat ik zo’n beetje het hele huis op zijn kop heb gehad en ik zoveel heb weggegooid, ongelooflijk.

Je zou denken dat ik nu een enorm leeg huis heb, dus niet, ik mis niets en toch is er heel veel weg. Het voelt goed, de overtollige ballast uit je huis te ruimen.  Ik kan het je aanraden en wil je zelfs wel helpen (tegen een geringe vergoeding)

--- Laat een bericht achter ---