Chemotherapie

Tijdens het eerste gesprek met de oncoloog op de Oncologie, afdeling kankerbehandelingen, hebben we een intake gesprek gehad en kregen we een informatiefolder mee over de chemo die mijn echtgenoot gaat krijgen.
Een zogenaamde PCV-kuur waarvan alleen de V een bekende chemo-behandeling is, deze is namelijk via het infuus, de rest zijn tabletten die je thuis in kan nemen zonder dat je daarvoor naar het ziekenhuis moet.
Wel volgen er na de infuus, een serie van bloedonderzoeken, dit kan als het goed is, via de trombosedienst in onze woonplaats geschieden.

De kuur bestaat uit:

Daarna volgen 14 dagen géén chemo en dan start alles weer zoals op dag 1. Dit word 6x herhaald.

Al met al een traject van 48 weken, maar goed dat we al even een weekje vakantie hebben genomen, want dat komt er niet meer van dit jaar.

 

Aanvulling 27 mei 2015:

De eerste tekenen worden zichtbaar, de lichte obstipatie in het begin is gelukkig weer verdwenen. Melding van een lichte duizeligheid en een misselijk gevoel incluis een lichte hoofdpijn. Alles verholpen met 1 paracetamol en 1 metoclopram.

Bewaren